Föräldrapeppen vill ge resurser kring relationer, föräldraskap och tro. Högt och lågt, skratt och allvar i en salig blanding. Precis som livet är!

Du kan lyssna på Föräldrapeppen på de vanliga strömningstjänsterna för podcast.

Om föräldrapeppen

Efter 25 års äktenskap, och med fyra barn i åldrarna 10-21 år, delar vi med sig av erfarenheter kring relationer, föräldraskap och tro. Det blir högt och lågt, skratt och allvar, i en salig blandning. Precis som livet är. Nette är kommunikatör och teolog och Gabbe är ekonom. Hur blir tron en naturlig del av relationen och familjelivet och inte ytterligare en aktivitet eller ett dåligt samvete? Det är en fråga som vi pratat mycket om.

Våra döttrar Hedvig o Selma spelade in sitt första album ’Magi’ när de var 8 och 10 år och där började en resa för oss som familj som följdes av spelningar och barnkördagar. Under dessa år var vi runt och medverkade som familj i olika kyrkor och konferenser både med musik och barnmöten. Vi har som vi brukar skoja om ” tvingats” prata i familjen om hur man prata tro och hur delar man det med andra. Det var inte bara en enkel resa utan en resa som gått både upp och ner precis som mycket annat. Nu vill vi ta våra erfarenheter och dela dem vidare då vi tror att det är viktigt att vi som föräldrar tar bollen och delar tro med våra barn.

Nette & Gabbe sitter i solen

Sagt om Föräldrapeppen

Alf B. Svensson

Leg. psykolog, föreläsare och författare

“En podd som stärker din självkänsla, ger dig ny inspiration och en del konkreta råd.”

Daniel Wistrand

Kultur och Livsstilsredaktör Dagen

“Med samtalet som verktyg ger Föräldrapeppen vägledning och pepp kring tro, relationer och föräldraskap. Fyrabarnsföräldrarna Gabbe och Nette vad de snackar om, men tonen är alltid ödmjuk, nyfiken. Respekt!”

Samuel och Malin Hector

Pastorpar och föräldrar

Att vara förälder kan vara utmanande, stressande, svårt - och alldeles underbart. En sak har vi lärt oss som föräldrar och det är vi inte har alla svaren själva. Föräldrapeppen ger oss fler dimensioner och tankar som hjälper oss att bli bättre pappa och mamma.

Guide till den perfekta familjen - finns den?

När man blivit förälder så kryllar det av goda råd från alla håll och kanter, vare sig man ber om det eller inte. Men var finns kyrkan och råden därifrån till föräldrar?

I den här boken lyfter journalisten Jeanette Ingemarson och teologen och pastorn Maria Furusand fram utmaningar och tankegångar de själva haft och stött på i samtal med andra föräldrar genom åren.

Ännu en bok om föräldraskap. Behövs det verkligen?

När man blivit förälder så kryllar det av goda råd från alla håll och kanter, vare sig man ber om det eller inte. Men var finns kyrkan och råden därifrån till föräldrar? Som kristen förälder är det många som vill ge det viktigaste man har, tron på Jesus och livet med honom, vidare till sina barn. Många ställer sig därför frågan hur man kan göra för att dela tron som familj, i vardagen där livet pågår och händer.

I den här boken lyfter journalisten Jeanette Ingemarson och teologen och pastorn Maria Furusand fram utmaningar och tankegångar de själva haft och stött på i samtal med andra föräldrar genom åren: Hur mycket får man påverka sitt barn? Vad gör man om ens barn lämnar kyrkan och även tron? Och hur kan man etablera goda vanor i familjen, som hjälper både barn och föräldrar att leva det kristna livet?

Författarduon lyfter även fram forskning, pratar med experter och undersöker vad Bibeln har att säga om föräldraskap och det levda livet i tron. Dessutom möter de flera föräldrar och familjer som ärligt delar med sig av sin resa, sina utmaningar och tillvägagångssätt. I slutet av varje kapitel ger de tips på hur man kan leva det kristna livet mitt i vardagen vilket de kallar för köksbordsteologi.

Denna bok vänder sig till dig som är förälder, far- och morförälder eller har barn och unga omkring dig både för dig som tänker att det är för sent att börja något nytt och för dig som precis börjat livet som förälder.

Det är aldrig för sent och det är aldrig för tidigt!

Beställ ditt exemplar av boken!
Boken Guide till den perfekta familjen - finns dem? av Jeanette Ingemarson och Maria Furusand

Andakter vid köksbordet

Andakter vid köksbordet är skriven med tanken att hela familjen ska kunna mötas och på lika villkor dela tron tillsammans. Bland fat och glas, brödsmulor och spilld mjölk. Vid köksbordet - där livet händer.

Varje vecka har en känsla som tema och utgår från en bibelvers. Här finns huvudrätten. Den innehåller ett bibelord, en text och "bubbla vid bordet-frågor" som hjälper familjen att samtala kring innehållet i texten. Efter samtalet är det dags att be och då finns en nedskriven, kreativ bön.

Några dagar senare är det dags för mellanmålet. Här återkommer man till innehållet från "huvudrätten", men nu dukar det även upp en spännande utmaning.

Efter utmaningen kan familjen återigen samlas, denna gång till dessert. Då berättar man hur utmaningen gick och väljer en emoji som beskriver hur utmaningen kändes.

"Boken [kan] också minska risken att vi och våra barn drabbas av psykisk ohälsa." - Alf B Svensson, psykolog, författare och föreläsare

Beställ signerade böcker

Använd formuläret nedan om du vill beställa en signerad bok.

Boken Andakter vid köksbordet av Emmalill Hector och Jeanette Ingemarson
Andakter vid köksbordet, kapitel 26. Förlåten.

Tidigare avsnitt

Podd

Föräldrapeppen med Nette & Gabbe

Föräldrapeppen är en podd. Vi delar med oss av erfarenheter kring relationer, föräldraskap och tro. Det blir högt och lågt, skratt och allvar, i en salig blandning. Precis som livet är! Finns där poddar finns.

FÖRELÄSNING

SKA VI KOMMA OCH FÖRELÄSA HOS ER?

Vi besöker gärna ert sammanhang för att föreläsa. Kontakta oss via mejl till boka@foraldrapeppen.se för frågor, pris och förslag på upplägg.

Några förslag på tema

Sänk axlarna - det finns inga perfekta föräldrar

Hur balanserar man livet med allt vad det innebär med relation, karriär och prestation, och samtidigt vilja visa barn och unga en hållbar tro? När man blivit förälder kryllar det av goda råd från alla håll och kanter om allt möjligt. Men hur hjälper man sina barn att upptäcka den kristna tron? Vi delar och inspirerar utifrån egna erfarenheter och utmaningar som förälder och par.

Hur delar man det ärliga livet? Relation, kommunikation och konflikthantering

Om att gifta sig som unga, och om att hitta sitt “vi”. Det bjuds också en ganska skitig historia om hur det höll på att gå åt skogen redan tidigt när frestelser och karriär höll på att riva sönder förhållandet. Samt om utmaningen att hålla linsen välputsad så att man ser den andre som den man föll för från början. Vi tar upp kommunikation, konflikthantering, sex, och att dela tro som par, och delar med oss ärligt av egna erfarenheter.

Får man påverka sina barn?

Hur mycket får man påverka sitt barn? Många föräldrar ställer sig frågan hur man kan göra för att dela tron som familj, i vardagen där livet pågår och händer. Vad gör man om ens barn lämnar kyrkan och även tron? Och hur kan man etablera goda vanor i familjen, som hjälper både barn och föräldrar att utveckla och bevara en levande kristen tro? Vi delar våra egna erfarenheter out utmaningar kring detta som föräldrar.

Nette & Gabbe är i en park

Kontakt

Frågor, tankar, idéer eller pepp. Allt är välkommet! Du når oss via mejl till info@foraldrapeppen.se eller direkt i kontaktformuläret nedan